0500 - 47 16 65

Om oss

Vi älskar mat, och har den fina äran att dagligen få jobba med färska råvaror av högsta kvalitet. Tillsammans med våra kunder, odlare och samarbetspartners utvecklas vi hela tiden och tillsammans hittar vi nya vägar och tankesätt för att bli bättre.

Grönsakshuset är en rikstäckande leverantör med kontor och lager över hela Sverige. Med dagliga leveranser förser vi restauranger, cafeér, butiker, skolor, sjukhus osv med frukt & grönt.

Vi jobbar i en bransch med nya utmaningar varje dag, vi vill hitta nya unika produkter till våra kunder. Beslut ska fattas dagligen, både stora och små. Som en grundtanke i hela vårat företag har vi tre ledord vi jobbar efter hela tiden – Kunskap, Service och Kvalite.

Stort fokus ligger i att hela tiden erbjuda våra kunder produkter av hög kvalité, erbjudanden och att hela tiden hålla dig uppdaterad om vad som är i säsong, och vad som inte är i säsong. Vi är stolta över att kunna dela med oss av den kunskap vi sitter på, förutom via dagliga samtal kommunicerar vi även via sociala medier, besök hos odlare, besök hos dig som kund, mässor, nyhetsbrev och via denna hemsida.

Vi ser fram emot att utvecklas ihop med dig!

Vår historia

Grönsakshuset grundades 1986, och ägs sedan 1990 av familjen Larsson, där Kent & Berit Larsson tillsammans  deras barn Peter, Håkan och Camilla var de som drev företaget. Lokalen var belägen i Skövde och från dag ett var ambitionen att förse restauranger, caféer, hotell, skolor och även privatpersoner med färsk frukt & grönt av högsta kvalitet.

Tillsammans med våra kunder har vi sedan starten utvecklats ihop och företaget har växt i takt med den hälsosamma och högt aktuella bransch vi tillbringar vår vardag i.

I December 2014 gick flyttlasset till nybyggda lagerlokalen i Skövde. Målet från denna dag var glasklart – Grönsakshuset ska bli Sveriges mest kompletta och kvalitetsledande leverantör av frukt&grönt.

Idag har Grönsakshuset lager och kontor i Stockholm, Göteborg, Helsingborg, Sundsvall, Skövde, Linköping och Avesta, samt distributionslager i Hudiksvall, Uddevalla samt Kristinehamn och förser dagligen våra kunder med råvaror, vi är idag lyckligt lottade som får äran att dagligen jobba med några av Sveriges bästa krögare och kockar.

Grönsakshuset är fortfarande ett familjeföretag, och med passion, erfarenhet och duktiga medarbetare vill vi vara med och utveckla, utbilda och engagera hela Sverige till att äta mer grönt.

Under 2018 har vi tecknat avtal med 2 stora rikstäckande kedjekunder med 350 enheter runt om i Sverige