0500 - 47 16 65

Grönsakshuset fortsätter sin tillväxtresa även i tuffare tider, genom ett förvärv i Linköping.

Trots det otroligt tuffa läget som är och har slagit hårt på vår bransch så väljer vi nu att ta oss an framtiden och genomför nu ytterligare ett strategiskt förvärv. Vi rustar för framtiden och är övertygade att vi kommer komma stärkta ur denna tuffa tid.

Under torsdagen den 16/4 stod det klart att Grönsakshuset i Norden AB förvärvar Östgöta Trädgårdshall AB i Linköping.

Grönsakshuset i Norden, som är en av Sveriges ledande leverantörer inom frukt och grönt, gör med detta förvärv en stor satsning på att stärka sin ledande position i landet.
Östgöta Trädgårdshall har sitt lager och kontor beläget Linköping, vilket ligger strategiskt bra för Grönsakshuset som nu har ännu större möjligheter att utveckla affärerna i centrala Sverige, samt stärka sin logistikkedja i Norden.

ÖTH har en unik styrka med många lokala odlare knutna till sig, vars produkter når ut till dagligvaruhandeln.
Driften kommer tas över 5/1 2020 och vi ser fram emot fortsatta och nya samarbeten med våra gamla och nya kunder, samt våra nya medarbetare.
Tillsammans med ÖTH och dess starka varumärke kommer vi fokusera på att fortsätta stärka vår position framförallt inom butiksledet, där vi nu även där kommer vara en rikstäckande leverantör. Fokus från Linköping kommer vara att fortsätta stärka varumärket och bearbeta ännu fler livsmedelsbutiker i centrala/östra Sverige samt Stockholmsområdet. Styrkan i HoReCa kommer med stärkas med tanke på det geografiska läget.

Grönsakshuset har idag en omsättning på ca 600 mkr och ÖTH ca 100 mkr vilket innebär att efter sammanslagningen blir vi en av de största fristående privatägda aktörerna för frukt & grönt på marknaden.

Vi ser fram emot ett nyttigt och grönt 2020.