Nu växer vi i Skåne!

Grönsakshuset växer – förvärvar grönsaksgrossisten City Grönt i Malmö.

Förvärvet av City Grönt blev helt klart den 1/3-2017. Grönsakshuset tar över verksamheten, och samtliga anställda på City Grönt jobbar kvar. City Grönt har varit starka på framförallt sin produktion av färdigskurna och bearbetade frukt och grönsaker med potatisfondanter som den största produkten.

Just denna produktion ser vi som en stor tillgång och bra investering som vi kommer satsa hårt på.

Förvärvet gör även att vi tar ett stort steg till att vara en rikstäckande grönsaksleverantör. City Grönt har haft sin kundbas i Malmö, Lund och Köpenhamn där vi självklart kommer jobba vidare på och fortsätta satsa på kundgruppen HORECA, Hotell, Restaurang och Caféer.

Ambitionen är att ta hand om de befintliga kunderna hos City Grönt på bästa sätt i första hand, och därefter jobba på nya kunder i området. Vi kommer driva företaget vidare i samma anda som både City Grönt och Grönsakshuset står för – nära och dagliga kontakter med kunderna.

 

Grönsakshuset har gjort tidigare förvärv i orterna Avesta, Kristinehamn och Västerås.

 

Grönsakshuset har sitt huvudkontor och nybyggda lager beläget i Skövde, i dagsläget har företaget 65 st anställda och kommer år 2017 omsätta över 250 mkr.
Företaget har som mål att vara Sveriges mest kompletta och kvalitetsledande leverantör, med marknadens absolut bredaste sortiment av frukt & grönt.

 

 

För mer information, kontakta:

 

Håkan Larsson, VD.

Hakan.larsson@gronsakshuset.se

0500-400150