Nytt förvärv – Grönsakshuset fortsätter sin expansion

Från pressmeddelande 3/10 2016:

Grönsakshuset fortsätter sin expansion , den 3 e oktober blir förvärvet av Green-Line i Avesta AB klart.

Förvärvet av Green-Line gör att vi kan fortsätta vår kraftiga tillväxt och expansion över Sverige. Avesta är en geografisk perfekt stad för oss att utgå ifrån, då det finns många intressanta städer i området att etablera sig i.
Green-Line är en frukt- och grönsaksgrossist som idag förser huvudsakligen livsmedelsbutiker och restauranger och offentlig sektor med dagliga leveranser av frukt & grönt. Grönsakshuset kommer att driva vidare företaget i samma anda, och har som mål att nå ut till nya geografiska områden och växa på samtliga områden.

Grönsakshuset har senaste året även gjort ett förvärv i Kristinehamn och satsar mycket på området Värmland vilket visat sig mycket lyckosamt.
Ambitionen nu i Avesta är såklart att satsa på de attraktiva områdena och städerna runt omkring som t ex Falun, Mora, Västerås, Uppsala, Eskilstuna, Gävle, Borlänge och Stockholm.
Personalen i Avesta kommer jobba kvar och självklart är målet att nyanställa redan under början av 2017.

 

Grönsakshuset har sitt huvudkontor och nybyggda lager beläget i Skövde, i dagsläget har företaget 52 st anställda och kommer år 2016 omsätta över 150 mkr. Efter detta förvärv är målet 2017 att nå en omsättning på 250 mkr.
Företaget har som mål att vara Sveriges mest kompletta och kvalitetsledande leverantör, med marknadens absolut bredaste sortiment av frukt & grönt.